Uitgelezen in Juli 2018

We duiken er maar gelijk in, geen lange intro, gewoon de lijst met boeken die ik heb uitgelezen in juli.

Goede Dochter – Karin Slaughter

9200000085063761 - Uitgelezen in Juli 2018

Sam en Charlie Quinn zijn zussen die door een verschrikkelijke tragedie hun moeder verliezen. 28 jaar later is Charlie de dochter die bij haar vader is gebleven en Sam is vertrokken om ergens anders opnieuw te beginnen. Door een nieuwe, afschuwelijke gebeurtenis worden oude wonden opengetrokken. Ondanks de 512 pagina’s had ik het boek zo uit. Toen ik het uit had, bleef het verhaal nog even in mijn hoofd spoken, en heb ik meer dan een dag gewacht tot ik begon in een nieuw boek. Ik heb bijna alle boeken van Karin Slaughter gelezen, en ook dit vond ik een hele goede, zeker een aanrader voor de fans van dit genre. Haar grafische beschrijvingen van de gebeurtenissen tekenen een beeld in je hoofd, dat zo realistisch is, dat je er soms een beklemmend gevoel van krijgt. Het zorgt er ook voor dat je het boek maar moeilijk weg kunt leggen.

De Test – Joelle Charbonneau

9200000030255181 - Uitgelezen in Juli 2018

De Test is het eerste deel in een trilogie die me doet denken aan The Hunger Games en Divergent. Het verhaal speelt zich af in een dystopisch Amerika dat nu bestaat uit verschillende kolonies, met maar een klein aantal bewoners, omdat de wereld verwoest is door oorlogen en natuurrampen. Malencia Vale, ook wel Cia, is klaar met school en wordt uitgekozen voor De Test, een proces waarbij de vaardigste jongeren worden uitgekozen om te mogen studeren. De vier fases waaruit De Test bestaat maken de groep kleiner en kleiner. De laatste fase is een reis van 1100 kilometer die me nog het meest deed denken aan een cross-over van The Hunger Games en The Maze Runner. Een klein beetje voorspelbaar, maar geen moment saai, en het roept genoeg vragen op om meteen te beginnen in deel 2.

De Studie – Joelle Charbonneau

9200000035844160 - Uitgelezen in Juli 2018

Natuurlijk heeft Cia de Test overleefd en mag ze nu beginnen aan haar studie. Ze kan zich de Test niet herinneren, maar toch weet ze wat er is gebeurd. Wie kan ze vertrouwen en voor wie moet ze oppassen? Het enige wat ze zou willen is leren om haar land te revitaliseren, leefbaar te maken. Maar dat is helaas niet voor Cia weggelegd. Dit tweede deel biedt weer veel spanning, is heel anders dan het eerste deel en leest weer lekker weg.

Het Examen – Joelle Carbonneau

9200000040263123 - Uitgelezen in Juli 2018

Het laatste deel van deze trilogie zorgt voor de climax van het verhaal. Cia wil een eind maken aan de Test en zal daar heel ver voor moeten gaan. Helaas voldeed dit verhaal niet helemaal aan mijn verwachtingen. Ik vond het einde wat afgeraffeld en makkelijk en het bood niet de afsluiting waarop ik gehoopt had. Na alle ellende die Cia meemaakte in de loop van het verhaal, was dit einde te simpel.

De Stalker – Helen Vreeswijk

9200000028985283 - Uitgelezen in Juli 2018

Eigenlijk bedoeld voor de wat jongere lezers (15-18), maar hey, het is zomer en ik lees dan liever niet zulke ingewikkelde boeken. Leonie is 15 en heeft een vriendje, ze is populair en alles lijkt haar voor de wind te gaan. Dan beginnen de telefoontjes. Ze wordt lastiggevallen door een stalker, en dat gaat van kwaad tot erger. Je leest niet alleen vanuit het perspectief van Leonie, maar ook vanuit haar vrienden en zelfs de stalker. Auteur Helen Vreeswijk is agent en heeft duidelijk verstand van zaken, daardoor leest het boek heel prettig. Ik had redelijk snel door wie de stalker was, maar dat maakte het boek niet minder interessant, juist omdat je de zaak van alle kanten voorgespiegeld krijgt.

Racing From Evil – Sasscer Hill

9200000060499702 - Uitgelezen in Juli 2018

Mijn vader drukte me deze novelle in handen, hij dacht dat het wel iets voor mij zou zijn. Ik las hem in een uurtje uit, want maar 92 pagina’s. Het is een prequel op een detective boekenserie met Nikki in de hoofdrol. Ze is gek op paarden, en het verhaal speelt zich dan ook af in en rondom de stallen. Het was alweer een poosje geleden dat ik een Engelstalig boek las, en het was zeker de moeite waard. Het vervolg staat klaar op mijn tablet.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in Juli 2018

Share:

3 Reacties

  1. Ray Laskowitz
    8 augustus 2018 / 03:59

    Thank you for following Storyteller

  2. 9 augustus 2018 / 11:50

    Wonderful review beautifully written…. Though I haven’t read that book.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: