Uitgelezen in Augustus 2018

Wat een zomer hebben we gehad… Te warm voor mij, maar ik gun het iedereen die wel van de hitte houdt! Begin augustus was ik op vakantie in Oostenrijk, en een paar weken later zat ik in het ziekenhuis voor een ingreep. Doordat ik met andere dingen bezig was, heb ik niet zoveel gelezen, ik kon me maar moeilijk concentreren. Op vakantie zijn we vrij actief en heb ik weinig tijd om te lezen, is ook zonde, want dan zie je nog niets van de prachtige omgeving. Mijn lijst van deze maand is dan ook vrij kort, maar zeker de moeite waard om even te bekijken.

De Reiziger 1 – Diana Gabaldon

9200000038695190 - Uitgelezen in Augustus 2018

Misschien ken je de serie Outlander op Netflix al, of heb je de serie allang gelezen, maar ik las deze maand eindelijk het eerste deel. Ik heb normaal gesproken niet zo veel met historische romans, maar ik hou wel van science fiction, en daar hoort tijdreizen ook wel een beetje bij. Het is vlak na de Tweede Wereldoorlog, en Claire Randall is op vakantie met haar man als ze tijdens een wandeling opeens terugreist naar de 18e eeuw.

Het boek beschrijft hoe een moderne vrouw moet overleven in een tijd die allang voorbij is. Heel interessant, maar het was een behoorlijk dikke pil van ruim 700 bladzijden. Door mijn gebrek aan concentratie duurde het zo’n twee weken voor ik erdoor was.

De overlevenden (Darkest Minds 1) – Alexandra Bracken

9200000079578988 - Uitgelezen in Augustus 2018

Ik zag op televisie een trailer voorbijkomen van Darkest Minds, en dat zag er wel interessant uit. Toen ik zocht op Google, kwam snel naar voren dat de film is gebaseerd op een YA-trilogie, die toevallig ook beschikbaar was in Kobo Plus.

Het verhaal gaat over Ruby, een meisje dat op haar tiende uit huis is gehaald en in een kamp is geplaatst. Kinderen tussen de tien en zeventien jaar oud lopen een hoog risico om een gevaarlijke ziekte op te lopen. De meeste kinderen sterven, maar men is vooral bang voor de overlevenden. Zij hebben opeens bijzondere krachten en worden gezien als een gevaar voor de samenleving, dus worden ze opgesloten. Ruby ontsnapt en dan komt het verhaal pas echt van de grond. Ik moest er even inkomen, maar daarna had ik hem ook zo uit. Leuke variatie op het genre, deel 2 staat klaar.

Wat Alice vergat – Liane Moriarty

9200000085063280 - Uitgelezen in Augustus 2018

Vorig jaar keek ik de serie Big Little Lies, gebaseerd op een boek van Moriarty. Ik koos één van haar andere boeken om te lezen, en dan vooral omdat het verhaal me wel aansprak. Alice Love is 29, gelukkig getrouwd en zwanger van haar eerste kind. De schrik is dus ook groot als bij een val in de sportschool blijkt dat ze opeens 39 jaar oud is, in scheiding ligt en drie kinderen heeft. Ze heeft een gat van 10 jaar in haar geheugen en moet nu de scherven bij elkaar vegen.

Ik moest even wennen aan de structuur van het boek. Je wordt gelijk in het diepe gegooid en er zijn drie verhaallijnen. Het verhaal over Alice wordt in de derde persoon verteld, dan heb je nog Frannie’s blogposts en het dagboek in ik-vorm van Elisabeth, de zus van Alice. Het schijnt dat dit boek binnenkort verfilmd wordt met Jennifer Aniston in de hoofdrol.

Gebroken – B.A. Paris

9200000078769572 - Uitgelezen in Augustus 2018

Een tijdje terug las ik Achter gesloten deuren van deze auteur, en ik vond het verhaal vermakelijk genoeg om ook dit boek te lezen. Het is echt een tussendoortje, want ook dit boek wordt nooit echt heel spannend. Zonder al te veel te spoileren, ik zag de ontknoping al heel snel aankomen, vooral omdat dit blijkbaar het trucje van de auteur is. Alleen de allerlaatste plottwist was nog een kleine verrassing. Gebroken was een leuke snack, maar geen hoogvlieger.

Vallen – Jackie van Laren

9200000083415863 - Uitgelezen in Augustus 2018

Tja, wat moet ik hier nu over zeggen… Ik kreeg jeuk van dit boek. Een jonge vrouw is journalist en wordt door een rockster gevraagd om mee te gaan op tournee om voor zijn driejarige zoontje te zorgen. Huh? Hoezo dan? Ze laat een hufter van een vriend achter en wordt onderweg verliefd op de rockster, die eigenlijk ook gewoon een hufter is.

Ik voelde totaal geen sympathie voor de heldin van het verhaal en ik had vooral medelijden met die arme peuter die middenin deze ellende zat. En toch las het lekker makkelijk weg. Toen ik het boek uit had, dacht ik vooral, wat heb ik nu eigenlijk gelezen? Niet mijn ding dus, maar ik heb nog wel een ander boek van deze auteur op mijn tablet gezet, omdat ik wil weten of ik dat boek misschien wél leuk vind.

Ter info

De Reiziger en Wat Alice vergat kocht ik zelf voor €9,99 per stuk, de andere boeken las ik via Kobo Plus. Dit abonnement kost €9,99 per maand en daarvoor kun je onbeperkt lezen uit het aanbod.

Op het moment van schrijven is hier de school net weer begonnen, dus ik heb goede hoop dat ik deze maand meer kan lezen, vingers crossed! Ik ben al begonnen in het tweede deel van de Darkest Minds trilogie en verder zien we het wel weer. Als je nog aanraders hebt, dan hoor ik ze graag van je!

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in Augustus 2018

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: