Review | Supernova – Taylor Jenkins Reid

9200000028916585 - Review | Supernova - Taylor Jenkins Reid

Titel: Supernova
Auteur: Taylor Jenkins Reid
Genre: Roman, familierelaties
ISBN: 9789047204442
Pagina’s: 336
Uitgeverij: Ambo | Anthos
Beoordeling: ****

Achterflap

‘Heb je weleens van een supernova gehoord? Een supernova straalt feller dan welke ster ook en dooft vervolgens heel snel uit: een korte explosie van energie. Ik stel me zo voor dat jij en Ben ook een supernova waren: in de korte tijd die jullie gegund was, hebben jullie meer passie beleefd dan de meeste mensen in hun hele leven.’
Wanneer Elsie op een regenachtige nieuwjaarsdag Ben Ross ontmoet, spatten de vonken er meteen van af. Binnen een paar weken zijn ze smoorverliefd en tegen het eind van het voorjaar gaan ze in een opwelling naar Las Vegas om te trouwen. Negen dagen later wordt Ben op de fiets geschept door een vrachtwagen en is hij op slag dood. Wanneer Elsie in paniek aankomt in het ziekenhuis wordt ze geconfronteerd met Susan, Bens moeder. Zij weet niets van Elsies bestaan af en is geenszins van plan haar te accepteren als Bens echtgenote.
In het boek Supernova verweeft Taylor Jenkins Reid met een elegante pen en gevoel voor humor de hartverwarmende romance tussen Elsie en Ben en het hartverscheurende verlies van een moeder en een echtgenote. Supernova is een prachtig boek over de onverwachte vriendschap tussen een jonge vrouw en haar schoonmoeder.

Auteur

Taylor Jenkins Reid heeft vijf boeken op haar naam staan, en een zesde komt uit in maart 2019. De auteur woont in Los Angeles met haar man, dochter en hond. Supernova, in het Engels Forever, Interrupted, wordt verfilmd met Dakota Johnson in de hoofdrol.

Mijn mening

Al in het eerste hoofdstuk gaat Ben dood, en omdat je nog geen binding hebt met de personages, doet je dat niet zo veel. Ja, het is erg voor Elsie, maar er rollen nog geen tranen. Het vervolgens springt om en om van heden naar verleden. In het heden lees je hoe Elsie omgaat met haar verdriet, in het verleden hoe de relatie tussen Elsie en Ben is ontstaan. Het is een liefdesverhaal, maar ook een verhaal over omgang met rouw, en de relatie tussen een vrouw en haar schoonmoeder. Logischerwijs heeft Elsie het meeste diepgang, en ze maakt een flinke ontwikkeling door in de loop van het boek. Hoe verder je in het boek komt, hoe meer tranen er gaan vloeien. Het verhaal raakte me, en het bleef nog wel even in mijn hoofd spoken. Een prachtig verhaal, dat je niet iedere dag zult tegenkomen.

Dit artikel bevat een affiliate link.

pinit fg en rect red 28 - Review | Supernova - Taylor Jenkins Reid

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: