Twee maanden na de Novasure

Zoals je misschien wel weet, heb ik twee maanden geleden gekozen voor de Novasure behandeling. Er is genoeg tijd voorbij gegaan om even een update te kunnen geven. Ik vertel je vandaag hoe het ging vlak na de behandeling, en natuurlijk hoe het nu gaat.

w 349443 unsplash 1440x960 - Twee maanden na de Novasure

Photo by W on Unsplash

De eerste week

De avond na de ingreep had ik net genoeg pijn om niet in slaap te kunnen vallen. Ik verging niet van de pijn, maar het was wel behoorlijk ongemakkelijk. Tegen 3.00 uur viel ik eindelijk in slaap, om vervolgens om 7.00 weer wakker gemaakt te worden door de wekker. Ik voelde me brak, maar ik was, wonder boven wonder, pijnvrij. En dat is zo gebleven. Het heeft nog een week of wat een beetje beurs aangevoeld, alsof er een grote blauwe plek in mijn buik zat, maar dat was dan ook alles. De ingreep vond plaats op woensdag, en op vrijdagochtend heb ik de laatste pijnstillers genomen. Ik moest van de arts tot 48 uur na de ingreep een schema aanhouden voor pijnstilling, en dat heb ik gedaan, maar ik vermoed dat ik ook al eerder had kunnen stoppen.

De afgelopen maanden

Het wordt een korte blog, want het gaat hartstikke goed met me. Voor mijn gevoel moeten mijn hormonen even een nieuwe balans vinden en ik heb wat vaker dan gemiddeld hoofdpijn gehad, de afgelopen tijd. Ik heb een periode gehad van een paar dagen waarin ik pijnlijke borsten had en wat roze afscheiding (sorry voor de details!), en ik vermoed dat dat misschien een menstruatie was. Ik weet het niet eens zeker! Ook geen duizeligheid meer ervaren. Of de hoofdpijn het gevolg is van de Novasure is trouwens ook niet zeker, al is mijn hoofdpijn meestal wel te herleiden naar mijn hormonen.

Hoe ik me voel

Het is zo ontzettend, ongelofelijk fijn om de deur uit te kunnen zonder luiers, maandverband, menstruatiecup en extra kleding. Ik hoef niet meer bang te zijn om overvallen te worden door mijn menstruatie, en ik hoef er ook geen rekening meer mee te houden. Als het gebeurt, heb ik genoeg aan dat ene maandverbandje in mijn tas. Ik lijk ook wat meer energie te hebben, en ik ben ook wat gewicht verloren (geen idee hoeveel, ik heb geen weegschaal meer). Op basis van mijn ervaring zou ik het dus iedereen aanraden. Tenzij er iets veranderd, ben ik van plan om volgend jaar ergens nog een keer een update te geven. Voorlopig ben ik in ieder geval heel erg tevreden met de Novasure.

Als je vragen hebt, stel ze gerust hieronder, ik beantwoord ze graag!

pinit fg en rect red 28 - Twee maanden na de Novasure

Share:

4 Reacties

 1. Serena
  16 januari 2019 / 18:25

  Hoi annika
  Ik zit mezelf een beetje in te lezen in de nova sure behandeling het spreekt me wel aan alleen ik vraag me af omdat je echt niet zwanger mag worden, is condoom voldoende ? Of gebruik jij zelf nog een andere conceptie?
  Mvg serena

  • Annika
   Auteur
   17 januari 2019 / 10:47

   Je hebt echt nog een andere anticonceptie nodig, want je kunt wel gewoon zwanger worden na de behandeling. In principe zou een condoom voldoende moeten zijn, al hebben wij gekozen voor een definitievere oplossing. Ik zou dit even bespreken met je gynaecoloog.

 2. 5 februari 2019 / 09:57

  Hoi,

  Tot hoe lang na de novasure heb jij nog last van afscheiding gehad? Voor mij is het nu 2 wk geleden en ben nog steeds afhankelijk van maandverband. Het lijkt wat bleker te worden nu maar dat is minimaal. Kan dat nergens vinden bij lotgenoten.

  • Annika
   Auteur
   5 februari 2019 / 18:29

   Hoi! Ik had mazzel, ik kon na een week over op inlegkruisjes, en na een week of drie, vier was het wel over. Maar ik heb begrepen dat het tot zo’n acht weken kan duren, maar dan moet het natuurlijk wel minder worden. Ik zou voor de zekerheid gewoon even met de gynaecoloog bellen als je twijfelt. Sterkte! Ik hoop dat het snel beter gaat!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: