Two Point Hospital

Is het je droom om je eigen ziekenhuis te runnen? Om levens te redden, en tegelijkertijd geld te verdienen? Dan is Two Point Hospital de game voor jou. De game bestaat uit verschillende scenario’s waarin je de uitdaging aangaat om een rendabel ziekenhuis te runnen. Vandaag geef ik je een kijkje in de wereld van Two Point Hospital.

Schermafbeelding 2018 09 17 om 09.19.28 1 1440x900 - Two Point HospitalSchermafbeelding 2018 09 17 om 09.19.50 1440x900 - Two Point Hospital

Van Theme Hospital naar Two Point Hospital

Toen ik nog een jonge gup was, zeg honderd jaar geleden, speelde ik De Sims, maar ook Theme Hospital. Man, wat was ik gek op dat spel. Two Point Hospital is een soort van reboot van Theme Hospital, gemaakt door hetzelfde team. Gelijk na het opstarten is dat duidelijk. Dit is duidelijk hetzelfde sfeertje, en dezelfde opzet. Het is absoluut geen bloedserieus spel, er zit heel veel humor in, maar als je denkt dat het makkelijk is, think again. Het is echt moeilijk om een balans te vinden tussen patiënten behandelen en winstgevend zijn.

Gameplay

Als dit hele concept nog nieuw voor je is, dan is het eerste level ideaal om de gameplay in de vingers te krijgen. Het leuke van dit spel, is dat je ook later nog terug kunt gaan naar eerdere levels. Dat is vooral handig als je nieuwe aandoeningen wilt onderzoeken, maar geen geld hebt. En geloof me, dat gebeurt regelmatig als je in de hogere levels terechtkomt. Net als met iedere andere startup, verdien je de eerste jaren niets, of heel weinig.

Schermafbeelding 2018 09 17 om 10.18.56 1440x900 - Two Point Hospital

In het eerste level leer je de fijne kneepjes van het vak, en maak je kennis de verschillende facetten van het spel. Zo moet je niet alleen je patiënten gelukkig houden, maar ook je personeel. Ze zijn ontzettend leergierig, en je zult je dus al snel moeten verdiepen in het trainen van je doktoren, verpleegkundigen, receptionisten en conciërges.

Het wachten kan beginnen

Je verdient je geld door het stellen van diagnoses en behandelen van patiënten. Vooral dat laatste levert het grote geld op. Hoe gecompliceerder de ziekte, hoe meer je eraan kunt verdienen. Het grootste probleem dat je gaat krijgen is de wachtrij. Als je patiënt binnen komt wandelen is zijn diagnose 0%. Hij begint altijd in de GP’s Office, en van daaruit gaat hij naar andere diagnose ruimtes, waarbij het percentage steeds wat omhoog gaat. Na iedere kamer gaat je patiënt terug naar de GP’s Office, dus daar ontstaat al snel een wachtrij, een heel lange wachtrij. Tijdens het wachten loopt de gezondheidsmeter van de patiënt langzaam leeg. Als de meter 0 is, valt de patiënt dood neer, en loop je kans dat hij terugkomt als geest om je andere patiënten bang te maken.

Schermafbeelding 2018 09 17 om 12.07.18 1 1440x900 - Two Point Hospital

Altijd druk, veel afwisseling

Wachtende patiënten zijn bloedirritant, ze zeuren, ze kotsen en maken er een bende van. Je zult ze dus moeten bezighouden. Je plaatst wat bankjes, snackautomaten en videogames, in de hoop dat ze lang genoeg in leven blijven zodat je ze kunt genezen. Hoe hoger opgeleid je personeel, hoe sneller je je patiënten weer de deur uitwerkt.

De scenario’s zijn uitdagend, met af en toe de nodige afwisseling. Zo krijg je later in het spel een ziekenhuis toegewezen waarin je geen geld ontvangt voor het behandelen van patiënten. Je moet je geld verdienen met het voldoen aan eisen van een minister, zoals het schoonhouden van toiletten, het trainen van een dokter of het upgraden van een machine.

Schermafbeelding 2018 09 17 om 10.16.06 1440x900 - Two Point Hospital

Na afloop van ieder jaar worden er trofeeën uitgereikt aan de beste ziekenhuizen, en voor iedere trofee die je wint, krijg je weer een beetje geld.

Zelf doen?

Het lijkt me duidelijk dat ik enthousiast ben, ik heb dan ook weinig op het spel aan te merken. Zo af en toe komt er een update uit, die het spel nog net even iets fijner maken. En online is er een hoop te vinden als je er niet helemaal uitkomt. Vooral YouTube heeft me door lastige levels heen geholpen.

Heb je het virus al te pakken? Je kunt hier meer informatie vinden over Two Point Hospital, of het meteen aanschaffen via bijvoorbeeld Steam. Two Point Hospital heeft een adviesprijs van €34,99.

pinit fg en rect red 28 - Two Point Hospital

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: