Uitgelezen in September 2018

Het leek me wel leuk om bij te gaan houden hoeveel pagina’s ik per maand lees. Dat zegt feitelijk meer over de tijd die ik eraan spendeer dan het aantal boeken dat ik lees. September was een geweldige leesmaand, ik vloog door een flink aantal boeken heen en behaalde mijn doel voor 2018. Met nog ruim drie maanden te gaan. Ik heb nu ruim 50 boeken uit, eens zien hoeveel er nog bijkomen voor het jaar voorbij is. Hieronder lees je welke boeken ik heb uitgelezen in september. De boeken van augustus vind je hier.

Boeken: 10

Pagina’s: 3498

Onvergetelijk (Darkest Minds #2) – Alexandra Bracken

9200000079579074 - Uitgelezen in September 2018

Het tweede deel gaat verder waar het eerste ophield. Ruby vecht nog steeds voor haar vrijheid, maar deze keer in een andere setting. Het is moeilijk om meer te vertellen zonder spoilers vrij te geven. Omdat je al bekend bent met het verhaal en de personages, is het makkelijker om in te stappen, bij het eerste deel duurde dat even. De 450 pagina’s vlogen voorbij en ik had hem zo uit.

Een Onzeker Licht (Darkest Minds #3) – Alexandra Bracken

9200000079579242 - Uitgelezen in September 2018

Het derde en laatste deel sluit Ruby’s verhaal af, maar niet zonder dat er nog heel veel moet gebeuren. En of dat einde nou zo lang en gelukkig is zoals iedereen hoopte? De groep raakt verdeeld als ze er niet uit komen wat het beste plan van aanpak is. Ook al heeft deze trilogie een gesloten einde, er zijn nog behoorlijk wat dingen die open blijven. Genoeg afsluiting voor mij, maar ook nog genoeg ruimte om zelf te kunnen bedenken wat er verder nog zou kunnen gebeuren. Een leuke trilogie om te lezen. Het laatste boek telt 450 pagina’s.

Zevende hemel – James Patterson & Maxine Paetro

1001004011173481 - Uitgelezen in September 2018

Dit boek is het zevende deel van een serie, waarvan ik nog niet eerder iets gelezen had. Sterker nog, dit is mijn eerste Patterson. De reden dat ik middenin een serie val, is dat dit het eerste deel is dat beschikbaar is op KoboPlus. Gelukkig is het prima zelfstandig te lezen, al wordt er hier en daar terugverwezen naar eerdere delen, maar dit is niet storend. Door de korte hoofdstukken vloog ik door het verhaal heen.

Women’s Murder Club is een groepje van vier vrouwen, een agente, een journaliste, een hulpofficier van justitie en een forensisch arts, die elk in hun eigen veld te maken krijgen met misdaden. Het grootste deel van het verhaal zie je door de ogen van agent Lindsay Boxer. De 340 pagina’s lezen lekker snel weg en het verhaal is mooi afgerond aan het einde van het boek.

Achtste bekentenis – James Patterson & Maxine Paetro

1001004010986183 - Uitgelezen in September 2018

Het vorige boek had ik zo snel uit, en ik had zin in meer, dus ik ging gelijk verder met het achtste deel. Dit boek volgt dezelfde formule, maar dan natuurlijk met een paar andere misdrijven. Ook weer een fijn tussendoortje, waar je snel doorheen gaat. Af en toe wat voorspelbaar, en geen al te zware kost. Ik denk dat ik behoorlijk rap door deze serie heen zal gaan. Een fijne manier om even flink wat leeskilometers te maken. Dit boek telt 335 pagina’s, waar je dus zo doorheen bent.

Het negende oordeel – James Patterson & Maxine Paetro

1001004011276973 - Uitgelezen in September 2018

En als je dan toch zo lekker gaat, ga je gewoon verder met het volgende deel in de serie. Lindsay Boxer onderzoekt samen met haar partner de afschuwelijke zaak waarbij een vrouw en haar baby om het leven zijn gebracht. Al snel volgen er meer slachtoffers en staat heel San Francisco op zijn kop. Het boek telt 329 pagina’s, en net als de andere boeken in de serie, vlieg je er doorheen. De hoofdstukken zijn kort, en je blijft maar doorlezen.

Het tiende jaar – James Paterson & Maxine Paetro

1001004011577509 - Uitgelezen in September 2018

Dit boek is het tiende deel in de Women’s Murder Club serie, en dit boek draait net iets meer om vrouwen die de misdaden oplossen dan in de andere boeken. Lindsay stapt in het huwelijksbootje, maar komt al snel van haar roze wolk als ze een nieuwe zaak krijgt toegewezen. Een meisje wordt gevonden langs de kant van de weg, ze is pas bevallen, maar haar baby is spoorloos. Het meisje lijkt informatie achter te houden en al snel loopt het onderzoek vast. Yuki is intussen bezig met de zaak van haar leven. Een moeder van twee is ervan beschuldigd haar man te hebben omgebracht. Maar dan krijgt Lindsay informatie die de vrouw zou kunnen vrijpleiten. Dit zet de onderlinge verhouding flink op spanning. Dit jubileumverhaal telt 332 pagina’s. Het verhaal is net wat persoonlijker dan de andere boeken die ik heb gelezen, en dat vind ik een pluspunt, omdat nu de rode draad die door alle boeken loopt, flink vooruit wordt geholpen.

Mijn Bodyguard – Jodi Ellen Malpas

9200000059122908 - Uitgelezen in September 2018

Ik had even een pauze nodig van alle moord en doodslag, en ik koos voor dit boek. Mijn Bodyguard gaat over Jake Sharp en Camille Logan. Sharp is een voormalig scherpschutter, maar nu bodyguard. Hij wordt ingehuurd door zakenmagnaat Logan om zijn dochter Camille te beschermen. Camille is daar alleen niet van op de hoogte gebracht en verzet zich flink tegen haar schaduw. Op de één of andere manier accepteert ze het snel, want binnen drie dagen zijn de twee smoorverliefd en keren ze zich tegen Camille’s vader die informatie blijkt achter te houden en koste wat kost Sharp uit het leven van zijn dochter wil. Ik heb me door het boek heen geworsteld, want ik vond de hoofdpersonen alles behalve sympathiek. Camille is het type hulpeloos kindvrouwtje dat onafhankelijk wil worden, maar wel in een door haar vader gesponsord luxe appartement woont. Jake is een haantje, dat een diep duister geheim heeft en ook nog eens, in mijn ogen, een ontzettende klootzak blijkt te zijn. Gelukkig overwint hun liefde alles… Het waren 332 pagina’s waar ik met moeite doorheen kwam. De boeken van Malpas zijn behoorlijk populair, ik snap niet zo goed waarom. Halverwege kwam ik erachter dat dit mijn 50ste boek van dit jaar is, dus yay, ik heb de boeken challenge van 2018 ruim op tijd gehaald!

Het elfde uur – James Patterson & Maxine Paetro

9200000036222633 - Uitgelezen in September 2018

Toch maar weer terug naar de Women’s Murder Club. Ik ben in oktober wel door de hele serie heen, vrees ik, deze boeken zijn echt goed voor de leeskilometers. Drugdealer Chaz Smith is doodgeschoten en Lindsay en haar partner worden op de zaak gezet. De zaak is persoonlijk, want Smith was een politieagent die diep undercover zat. Daarnaast moet ze een zaak oplossen waarin er zeven hoofden worden gevonden in de tuin van een complex dat in bezit is van een beroemd acteur. Een man die eerder is vrijgesproken van de moord op zijn vermiste vrouw, een vrouw die nog steeds niet is gevonden. 352 pagina’s.

Rebecca – Daphne DuMaurier

9200000020439765 - Uitgelezen in September 2018

Ik geloof dat dit de eerste echte klassieker is die ik heb gelezen sinds de middelbare school. En één van de eerste klassiekers ooit die ik vrijwillig lees. In het begin is het even wennen aan het taalgebruik, het boek komt uit 1938. Maar toen ik er eenmaal in zat, ging het best vlot. Het duurde even voor het verhaal op gang komt, er zit behoorlijk wat sfeeropbouw in. Ongeveer halverwege slaat het verhaal om, en vanaf dat moment ging het echt razendsnel en kon ik het boek niet meer wegleggen. Wat een prachtig boek, hier heb ik absoluut geen spijt van. Een hele mooie thriller van 378 pagina’s. Het boek is meerdere malen verfilmd, de bekendste versie is van Hitchcock. Deze werd bekroond met een Oscar voor de beste film. De hoofdrollen werden vertolkt door Laurence Olivier en Joan Fontaine.

Rebecca is de overleden eerste Mrs. De Winter. Maxim De Winter trouwt met de hoofdpersoon van dit verhaal, de tweede Mrs. De Winter. Haar echte naam wordt niet genoemd in het boek, en dat is een bewuste keuze geweest. In alles wat ze doet, staat ze in de schaduw van haar voorgangster. Op Manderley, het landgoed waar ze wonen, wordt ze continu bekritiseert, met name door Mrs. Danvers, het hoofd van de huishouding. Nergens kan ze tippen aan Rebecca, waardoor ze heel onzeker wordt. Er zitten een paar plottwisten in, die echt de moeite waard zijn.

Honderd Uur Nacht – Anna Woltz

9200000022383304 - Uitgelezen in September 2018

Emilia is veertien jaar en weggelopen van huis. Ze heeft het vliegtuig gepakt naar New York, om zo ver mogelijk weg te zijn van alle ellende in haar leven in Nederland. Ze ontmoet Seth, Abby en Jim, en samen met hen doorstaat ze orkaan Sandy en de nasleep. Het verhaal is compleet fictie, maar bevat wel de ervaringen van de auteur, die zelf in New York was toen Sandy de stad in het donker achterliet. Er gebeurt vrij weinig in het boek, maar de hoofdpersoon maakt wel een flinke ontwikkeling mee. Helemaal geen verkeerd tussendoortje van 200 pagina’s.

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in September 2018

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: