Wat wij doen op Dierendag

pascal debrunner 1059218 unsplash 1440x960 - Wat wij doen op Dierendag

Photo by Pascal Debrunner on Unsplash

Gisteren was het Dierendag, de dag waarop mensen hun huisdieren eens extra verwennen. Wij doen dat niet. Wat wij dan wel doen? Lees maar verder!

Ik heb mijn hele leven al huisdieren, toen ik nog bij mijn ouders woonde hadden we een hond en een kat. Toen die er niet meer waren hadden we vissen, knaagdieren en konijnen. Mijn man zag in eerste instantie huisdieren niet zo zitten, maar liet zich toch overhalen. We begonnen met twee katten, maar dat zijn er veel meer geweest, inclusief een poosje kittens opvangen en herplaatsen.

Op dit moment hebben we twee honden en twee katten. En allemaal zijn ze netjes op gewicht. Dat is niet altijd zo geweest. Diego, de rode kater, en Flynn, de Finse Lappenhond, zijn in het verleden te dik geweest. Diego at gewoon alles wat hij kon vinden en Flynn is chemisch gecastreerd geweest, waardoor hij flink aankwam, maar daarna gelukkig ook snel weer afviel. Het is heel belangrijk om je dieren gezond te houden, dus ze krijgen maar zelden een snack, en ze mogen ook niet van onze borden mee-eten. Onzin dus, om ze dan vol te gaan proppen op Dierendag.

Eet Geen Dierendag

Knuffelen doen we iedere dag met onze huisgenoten. We houden van ze, en laten ze dat iedere dag zien. Daarom kiezen wij er heel bewust voor om juist op Dierendag een keertje extra geen vlees te eten. Gewoon, om nog eens stil te staan bij alle andere dieren op de wereld.

Nu eten we al niet iedere dag vlees, maar op 4 oktober zijn we er heel bewust mee bezig. Voor degene die mij al langer volgt, ik heb een hele poos geen vlees gegeten. In de praktijk bleek echter dat onze zoons regelmatig hun vlees niet opaten. En ik vond het erger om vlees weg te gooien, dan is dat arme beest helemaal voor niks gestorven. Dus we kopen voor 2-3 personen vlees en eten daar met zijn vieren van. Per saldo is er dus gemiddeld iets meer dan 1 persoon vegetariër in ons gezin. En dan hou ik niet eens rekening met onze toch al vleesloze dagen.

Maar goed, ik dwaal af, vleesloos op Dierendag dus. Onze oudste zit op paardrijden en is heel erg gek op dieren. Hij vindt het eigenlijk heel raar dat we dieren eten, maar legt nog niet echt de link tussen het varken en het worstje op zijn bord. We beantwoorden al zijn vragen eerlijk en laten hem zelf beslissen wat hij wel en niet eet. Op de radio hoorde hij het spotje over Eet Geen Dierendag, en hij was meteen enthousiast. We vinden het belangrijk dat onze kinderen weten wat ze in hun mond stoppen, en wat daarvoor nodig is. En dat je respectvol om moet gaan met de wezens om je heen.

Wat ons betreft draait Dierendag om de boodschap die we onze kinderen meegeven, wees goed voor dieren, maar niet op maar één dag in het jaar, maar iedere dag. En iedere dag dat je geen vlees eet, is er eentje. Denk je eens hoeveel dierenleed we zouden voorkomen als we allemaal wat minder vlees zouden eten.

Wij aten gisteren pannenkoeken, en jij?

pinit fg en rect red 28 - Wat wij doen op Dierendag

Share:

4 Reacties

  1. crohnik
    5 oktober 2018 / 17:10

    We aten gisteren ook vegetarisch! Wraps met wokreepjes en groente

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: