Deze boeken ben ik nu aan het lezen

In een eerder artikel vertelde ik al dat ik altijd meer dan één boek tegelijk lees. Meestal lees ik een stuk of vijf boeken, die ik ,wonderlijk genoeg, goed uit elkaar weet te houden. Vandaag vertel ik je met welke boeken ik bezig ben, waarom ik gekozen heb voor deze boeken en hoe ver ik ben.

Mythos – Stephen Fry

9200000085027136 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

Ooit, in een ver verleden, zat ik op het gymnasium. Daarbij hoorde Grieks, waar ik voor het eerst echt in aanraking kwam met mythologie. Ik was toen al gefascineerd door de vreemde verhalen over Zeus, Hera en alle andere goden op de berg Olympus. Je kunt wel stellen dat er soaps zijn die minder vreemd zijn. Als ik in dit boek lees, kan ik Stephen Fry bijna horen, met zijn prachtige stem en enthousiasme voor dit onderwerp. Ik ben op pagina 100 van 422, en ik vind het heerlijk om iedere dag een beetje te verdwalen in deze wondere wereld. Dit boek moest ik reserveren in de bibliotheek en ik heb helaas maar drie weken om het te lezen voor het weer terug moet. Er bestaat een goede kans dat ik het ooit ga kopen om te etaleren in mijn boekenkast.

Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame

9200000060212509 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

Dit klinkt misschien een beetje oneerbiedig, maar dit boek lees ik als ik niet in slaap kan komen. Het voelt een beetje als een Bouquetreeks-boek, maar dan voor pubers. Het is niet helemaal mijn genre, maar het boeit genoeg om interessant te blijven. De opbouw is simpel, meisje wil jongen, maar jongen is onbereikbaar. Na een pagina of 20 val ik bijna vanzelf in slaap. Ik heb 15% gelezen via Kobo Plus.

Het Programma – Suzanne Young

9200000035844050 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

Ik hou van een goede dystopie op zijn tijd. In dit boek plegen jongeren massaal zelfmoord, het lijkt een epidemie te zijn. Het hoofdpersonage zit op een middelbare school waar ze goed in de gaten wordt gehouden. Zodra een tiener depressief overkomt, komt hij terecht in “Het Programma” waarin het geheugen wordt gewist en de persoon een soort “reset” krijgt. Ik kan er nog niet echt lekker inkomen, ik heb pas 7% gelezen via Kobo Plus.

Throne of Glass – Sarah J. Maas

9200000001986502 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

Na het lezen van de serie “A Court of Thorns and Roses” besloot ik om mezelf de Throne of Glass serie cadeau te doen. Niet allemaal tegelijk, maar één voor één. Deel 1 kreeg ik van mezelf en mijn man en kinderen voor Kerst. Ik vond de wereldopbouw en personages in ACOTAR heel goed, dus ik verwacht meer van hetzelfde in deze serie. Helaas ben ik blijven plakken op pagina 2 van de 421, niet omdat ik het niet mooi vind, maar omdat ik drie biebboeken heb, plus een geleend boek die allemaal eerst gelezen moeten worden. En als ik echt begin in dit boek, dan heb ik even geen oog meer voor andere boeken, want dat verdient dit boek.

Jij – Caroline Kepnes

9200000028985004 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

In de kerstvakantie keken we op Netflix de serie You in een paar dagen. Deze serie werd gebaseerd op dit boek. Het gaat over Joe, een jongeman, die geobsedeerd raakt door Beck. Hij stalkt en manipuleert haar. De serie was spannend, beklemmend en boeiend, en ik had de verwachting dat het boek meer diepgang zou geven. Tot nu toe klopt dat ook. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van Joe en hij adresseert Beck, waardoor je echt een kijkje krijgt in het hoofd van deze enge stalker. Er is nogal wat ophef over de serie, omdat Joe te sympathiek zou zijn. Ik vind dat ronduit flauwekul, want de wereld is nu eenmaal niet zwart-wit. Is een moordenaar niet nog veel enger, omdat hij zo vriendelijk en sympathiek overkomt? Niet iedere engerd ziet eruit als een monster. Ik heb 25% gelezen via Kobo Plus.

Over het algemeen lees ik e-boeken in bed en papieren boeken op de bank, maar als ik gegrepen ben door een verhaal, lees ik het overal, tot het uit is. Overdag zit ik nu dus in Griekenland en ‘s avonds voor het slapengaan kruip ik in het hoofd van stalker Joe. En ik eindig mijn dag al zwijmelend in New York, hopend op een happy end.

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Deze boeken ben ik nu aan het lezen

Share:

1 Reactie

  1. 20 januari 2019 / 17:58

    Kindly follow back for likes, comments and traffic exchange. Thanks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: