Uitgelezen in December 2018

Gelukkig Nieuwjaar! Ik hoop dat we met zijn allen een prachtig en gezond 2019 tegemoet gaan! Om het jaar goed te beginnen, heb ik weer een overzicht met de boeken die ik afgelopen maand heb gelezen.

Boeken: 9

Pagina’s: 3276

In november behaalde ik een hele aardige score, ik las 8 boeken met in totaal 3448 pagina’s. Deze maand las ik door omstandigheden iets minder. De eerste boeken waren geen toppers, maar de maand eindigde geweldig met het laatste deel van de Hof van doorns en rozen trilogie van Sarah J. Maas.

Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella

9200000031175611 - Uitgelezen in December 2018

388 pagina’s. Wat een draak van een boek, gelukkig wordt het nergens zo erg als in het voorgaande deel, maar het scheelt niet veel. Het boek eindigt met een cliffhanger, en omdat ik al zover ben gekomen, zal ik het volgende deel ook nog wel lezen. Met ieder deel wordt Becky egocentrischer en irritanter. Ze werkt continu op je zenuwen, omdat ze compleet opgaat in haar eigen, onbelangrijke gezemel, waardoor ze belangrijke informatie compleet mist.

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella

9200000053738742 - Uitgelezen in December 2018

320 pagina’s. Dit, hopelijk, laatste deel van de Shopaholic-serie is een stuk beter dan zijn voorganger. Dit boek draait om van alles en nog wat, maar nog het minst om Becky en haar idiote drama’s, wat echt een verademing is. In dit boek lijkt ze eindelijk wijs te zijn geworden. Na zoveel jaar is het fijn om te zien dat haar karakter zich toch nog een klein beetje ontwikkeld heeft.

Zwaar Beproefd! – Chantal van Gastel

9200000009984825 - Uitgelezen in December 2018

320 pagina’s. Ruben en Isa gaan samenwonen! Ze zijn zielsgelukkig, totdat Ruben gaat samenwerken met zijn ex Marleen, en Isa opeens veel tijd moet doorbrengen met haar nieuwe baas, Hugo. Natuurlijk zijn ook beste vriendinnen Floor en Daphne weer van de partij. In het eerste deel stoorde ik me met vlagen aan het obsessieve lijngedrag van Isa, maar dat komt helemaal niet zo terug in dit boek. Ik werd wel een beetje chagrijnig van het gebrek aan communicatie van Ruben en Isa, het boek had een stuk korter kunnen zijn als ze gewoon met elkaar zouden praten…

De twaalfde van nooit – Maxine Paetro & James Patterson

9200000036222498 - Uitgelezen in December 2018

336 pagina’s. Brigadier Lindsay Boxer bevalt van een prachtige dochter. Helaas moet ze snel van haar roze wolk komen om een paar dringende zaken op te lossen. Zo is ze nodig bij het verhoren van een veroordeeld crimineel, verdwijnt er een lijk uit het mortuarium en voorziet een professor moorden in zijn dromen. Daarnaast krijgt ze de schrik van haar leven als haar baby ernstig ziek blijkt te zijn. Er gebeurt heel veel in dit boek, naar mijn mening te veel. De verhaallijnen lopen door elkaar heen, en een paar zijn echt overbodig.

Zwaar verguld! – Chantal van Gastel

9200000021800220 - Uitgelezen in December 2018

320 pagina’s. Het laatste deel van de Zwaar!-trilogie is wat mij betreft de beste. Heel anders dan de eerste twee delen, met meer diepgang en gevoel. Isa en Ruben gaan trouwen, maar in de aanloop van de grote dag gebeuren er veel dingen om hun heen. Gelukkig zijn ze dit keer een rotsvast koppel. Vooral de verhaallijn van Floor raakte me, ze bevalt veel te vroeg en de reis die zij, Mas en de baby moeten afleggen zorgde ervoor dat ik af en toe een traantje moest wegpinken.

Ik ben je niet vergeten – Christina Lauren

9200000093768243 - Uitgelezen in December 2018

320 pagina’s. Macy en Elliot leren elkaar in de puberteit kennen. Ze krijgen een hele hechte relatie, tot er iets misgaat en ze elkaar ruim tien jaar niet zien. Macy staat op het punt om te trouwen, wanneer ze Elliot tegen het lijf loopt. Een romantisch verhaal waarbij ik een aantal tranen heb weg moeten pinken.

Time Bomb – Joelle Carbonneau

9200000080429353 - Uitgelezen in December 2018

352 pagina’s. Zeven leerlingen komen vast te zitten in hun school als er een bom ontploft. Samen proberen ze het gebouw uit te komen, maar dan blijkt dat de persoon die de bom plaatste zich tussen hen bevindt. Wie was het? En waarom? Het verhaal is best spannend, maar ik voorspelde in het begin wie de dader was, en ik bleek gelijk te hebben. Inclusief het motief, beetje jammer, want dan was het dus behoorlijk voorspelbaar. Desalniettemin was het een goed verhaal, met mooie ronde hoofdpersonen.

Ik zal je vinden – Monica Hesse

9200000040263083 - Uitgelezen in December 2018

304 pagina’s. Hanneke Bakker weet de weg op de zwarte markt. Het is 1943 en goederen zijn schaars. Hanneke is een schakel voor mensen met geld die bijzondere goederen willen. Op een dag krijgt ze een vreemd verzoek van mevrouw Janssen. Zij wil dat Hanneke een meisje opspoort. Mirjam zat ondergedoken bij mevrouw Janssen en is op een dag spoorloos verdwenen. In dit verhaal zijn feiten met fictie verweven en het boek geeft een goed beeld van hoe het moest zijn in Amsterdam tijdens de oorlog. Een prachtig verhaal, geschreven door een Amerikaanse die duidelijk haar research heeft gedaan. Het voelt echt heel Nederlands. De originele titel is Girl in the blue coat.

Hof van vleugels en verwoesting – Sarah J. Maas

9200000071258021 - Uitgelezen in December 2018

616 pagina’s. Dit is mijn laatste boek van dit jaar. Ook al is december nog niet helemaal voorbij als ik dit schrijf, het gaat me niet meer lukken om nog een boek uit te lezen. Ik heb bewust bijna de hele maand over dit boek gedaan, omdat het de laatste van de trilogie is, en hij is goed. Ik wilde niet dat er een eind aan kwam, dus ik heb braaf gedoseerd. In dit laatste deel kom je er achter hoe het Feyre vergaat na alles wat ze al heeft meegemaakt. En voor de situatie beter wordt, zal het eerst slechter gaan. Er gebeurt heel veel in dit boek en het is een flinke pil, maar ik heb me geen moment verveeld. Het wordt nergens langdradig, en ik baal er stevig van dat hij uit is. Ik weet dat er nog een novelle is na dit boek, en dat er mogelijk nog meer boeken komen, maar voorlopig is dit het einde voor mij, omdat de novelle niet in het Kobo Plus abonnement zit. Dit is een serie die ik waarschijnlijk ooit nog wel een keer zal lezen.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in December 2018

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: