Uitgelezen in Januari 2019

Boeken: 9

Pagina’s: 3191

In December las ik 9 boeken met in totaal 3276 pagina’s. Dat is dus vrijwel hetzelfde gebleven. Januari bestond uit hoogte- en dieptepunten, zowel in het echte leven als op leesgebied. De Zeven Zussen, Mythos en Voor Jou waren ontzettend de moeite waard. Did I Mention I Need You? Waarom, echt?! Wat een ergerlijk verhaal. Lees verder voor meer details en laten we samen een topleesmaand maken van februari. Hoeveel boeken kunnen we in 28 dagen proppen?

Gwendy’s Knoppenkist – Stephen King & Richard Chizmar

9200000098437714 - Uitgelezen in Januari 2019

176 pagina’s. Licht beginnen in het nieuwe jaar, niet te moeilijk, niet te lang. Ik koos voor een Stephen King, al heb ik al in geen jaren meer iets van hem gelezen. Ik ben niet zo van de horror. Gelukkig valt dat in dit verhaal heel erg mee. Het wordt nergens eng, maar je krijgt er wel een onprettig gevoel van.

Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

9200000057701396 - Uitgelezen in Januari 2019

400 pagina’s. Een meisje wordt verliefd op haar stiefbroer, maar dat is natuurlijk een onmogelijke liefde. Aldus de auteur dan, want hoezo dan? Ze zijn niet samen opgegroeid en er is absoluut geen bloedband. Waarom mag dit niet? Is dit een Amerikaans dingetje? Naast dit gegeven leest het boek lekker weg en ben ik al bezig in deel twee. Fijn om ‘s avonds mee in slaap te dommelen.

De Zeven Zussen – Lucinda Riley

9200000089454350 - Uitgelezen in Januari 2019

569 pagina’s. Prachtig eerste deel in een saga over geadopteerde zussen, die ieder op zoek gaan naar hun herkomst. In het eerste deel volgen we Maia, de oudste, naar Brazilië, waar ze niet alleen haar familie, maar ook zichzelf vindt. Lees hier mijn volledige review.

Voor Jou – Jojo Moyes

9200000085930793 - Uitgelezen in Januari 2019

432 pagina’s. Nadat ik vorig jaar de film zag, wilde ik het boek graag lezen. Ik wist dat het emotioneel zou worden, maar ik heb tranen met tuiten gehuild. Lou gaat werken voor Will, een man met een dwarslaesie. Een boek over leven, levensbeëindiging en liefde. Het verhaal is prachtig, moeilijk en frustrerend, maar ook heel mooi.

Mythos – Stephen Fry

9200000085027136 - Uitgelezen in Januari 2019

422 pagina’s. Dit boek wilde ik al langere tijd lezen, en ik had hem gereserveerd bij de bibliotheek. Beetje jammer dat ik hem kreeg in een periode die emotioneel nogal heftig was, waardoor ik me niet goed kon concentreren. De verhalen in Mythos zijn prachtig, maar je moet wel je koppie erbij houden, want er zijn zoveel verschillende personen en verhalen die door elkaar heenlopen of die zijdelings iets met elkaar te maken hebben. Je zou bijna aantekeningen moeten maken tijdens het lezen. Als het mijn eigen boek was geweest, was ik waarschijnlijk los gegaan met een markeerstift en post its. Iedereen die een beetje geïnteresseerd is in Griekse mythologie moet dit boek gelezen hebben.

Rinkeldekink – Martine Bijl

9200000095178299 - Uitgelezen in Januari 2019

128 pagina’s. Een paar jaar geleden kreeg Martine Bijl een hersenbloeding, en vervolgens een depressie. In dit boek vertelt ze in korte hoofdstukjes over haar ziekte- en herstelperiode. Ze beschrijft haar situatie met humor en laat soms wat angst en verdriet doorsijpelen. Het is persoonlijk, maar wel met een afstandje, alsof ze een muur om zichzelf heen heeft gebouwd. Dit is een goed boek voor mensen die iemand kennen die een hersenbloeding of beroerte heeft gehad en die willen weten hoe dat er bij die persoon precies uitziet.

Het Programma – Suzanne Young

9200000035844050 - Uitgelezen in Januari 2019

344 pagina’s. Ik ben wel fan van het dystopie-genre, The Hunger Games trilogie vond ik fantastisch. Dit boek is niet echt een dystopie, maar het komt wel in de buurt. Er heerst een epidemie onder de jeugd. Iedereen die besmet wordt pleegt zelfmoord. De overheid heeft een programma gestart waarin jongeren terechtkomen die depressief lijken te zijn. Als je het programma uit komt, lijkt je geheugen gewist te zijn. Sloane doet alles om uit handen van het programma te blijven, ook al raken alle jongeren om haar heen besmet. Het duurde even voor ik er goed in kwam, maar daarna las het wel lekker. Het is een behoorlijk frustrerend verhaal waarin je als jongvolwassene niet eens je ouders kan vertrouwen, want als je te lang niet glimlacht, zijn zij de eerste die je laten oppakken. Ik ga zeker deel 2 nog lezen.

Jij – Caroline Kepnes

9200000028985004 - Uitgelezen in Januari 2019

384 pagina’s. Dit boek las ik nadat ik de serie You op Netflix heb gekeken. Er zijn flink wat overeenkomsten, maar de tijdlijn is behoorlijk anders. Ook vond ik het boek heftiger en lijkt Joe beter uit de verf te komen als enge stalker. Hij is in het boek nóg obsessiever en ik kan maar met moeite een beetje sympathie voor hem kweken. Ja, Joe, je hebt een rotjeugd gehad, maar is dat echt een reden om mensen te vermoorden en meisjes te begluren? Door de manier van schrijven, Joe adresseert Beck, het onderwerp van zijn obsessie, kruipt het verhaal onder je huid en krijgt het een extra lugubere dimensie. Zeker een aanrader, maar verwacht geen warm en vrolijk gevoel na afloop.

Did I Mention I Need You – Estelle Maskame

9200000060212509 - Uitgelezen in Januari 2019

336 pagina’s. Wat een frusterend en ellendig boek. Deel 1 viel nog mee, maar bah, wat een ellende om te lezen. Ik kan me op geen enkele manier vinden in de keuzes die hoofdpersoon Eden maakt, dus ik erger me met de pagina meer aan haar en haar waardeloze vrienden. Ik denk dat ik deel 3 voorlopig maar oversla. De enige persoon die zich een beetje lijkt te ontwikkelen is Tyler. Nu heb ik in ieder geval tijd om ongestoord te beginnen met de Throne of Glass serie.

Dit las ik in december 2018.

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen in Januari 2019

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: