Eerste indruk | Disney+

Bijna heel Nederland stond vorige week op zijn kop, toen bleek dat wij zomaar als allereerste land Disney+ mogen gaan testen. Natuurlijk heb ik meteen een abonnement afgesloten en vandaag vertel ik je meer over onze eerste indruk van dit nieuwe streamingsplatform.

Screenshot 20190919 110032 1440x1080 - Eerste indruk | Disney+

Beschikbaarheid Disney+

Disney+ is te kijken op verschillende platformen, maar nog niet op alles, dat zal vast nog komen na verloop van tijd, voor nu kun je hier terecht:

  • Op de computer in je browser
  • Via je iPhone, iPad, iPod touch en Apple TV plus de app
  • Android telefoons, tablets en Android tv’s
  • LG tv’s
  • Met een Chromecast
  • Playstation 4
  • Xbox One

Per abonnement kun je vier profielen aanmaken en mag je op zeven schermen tegelijk kijken. Dat biedt mogelijkheden! Voor jonge kinderen kun je een kinderprofiel instellen, waardoor ze niet naar ongeschikte content kunnen kijken.

Screenshot 20190919 110132 - Eerste indruk | Disney+

Kosten

Disney+ is gratis tot 12 november, dan wordt het platform in meerdere landen gelanceerd. Vanaf dat moment kost het €6,99 per maand, of €69,99 per jaar. Om nu te kunnen kijken neem je een abonnement en betaal je €0,01 om je bankrekening te verifiëren. Als je niet wil gaan betalen, zul je zelf vóór 12 november je abonnement moeten opzeggen.

Testperiode

Wij zijn natuurlijk niet voor niets uitgekozen om Disney+ als eerste te proberen. We zijn een lekker klein landje, maar we zijn bijna allemaal online, en we halen behoorlijke internetsnelheden. Zo heeft Disney dus een fijn testpubliek en kunnen ze alle kinderziektes er voor de wereldwijde lancering uit filteren. En die kinderziektes zijn er zeker nog wel, daarover zo meer.

Voor nu kunnen we dus al kijken naar een redelijk uitgebreid aanbod van niet alleen Disney, maar ook National Geographic, Pixar, Star Wars en Marvel. Vanaf november komt daar nog veel meer bij, maar het is ook nu al best de moeite waard, zeker als je kinderen hebt.

Screenshot 20190919 110152 - Eerste indruk | Disney+

Het aanbod

De keuze is reuze, als Disneyfan kun je je uren gaan vermaken. Klassiekers als De Leeuwenkoning, Aladdin, Belle en het Beest en De Kleine Zeemeermin staan erop, maar ook Frozen en The Incredibles 2 zijn hier te vinden. De meeste Marvelfilms zijn te bekijken, ik mis Spider-Man Homecoming (vanwege de filmrechten), Avengers Endgame en Captain Marvel. Die laatste twee verschijnen vanzelf vanaf november, denk ik.

Er staat ook al een flink assortiment aan jeugdsentiment op, zoals de Rescue Rangers en wat recenter Hannah Montana. Ik verwacht dat in de loop van de tijd uiteindelijk alles wat ooit is uitgezonden door Disney op Disney+ zal komen.

Vanaf november kun je ook meer content verwachten van 21st Century Fox, wat betekent dat er heel veel niet-Disney materiaal online zal komen. Denk bijvoorbeeld aan de X-Men films, maar ook aan The Simpsons. Het is echt niet alleen beperkt tot Disney, ik zag zelfs Dr. Pol voorbijkomen!

Screenshot 20190919 110232 - Eerste indruk | Disney+

Kinderziektes

Wij hebben een Chromecast, en met dank aan mijn lieve broer, een Playstation 4. We begonnen met de Chromecast, maar zijn heel snel overgestapt op de Playstation 4. Ik durf niet te zeggen of het aan onze wifi lag, maar via de Chromecast moest het beeld heel vaak bufferen, en dat kijkt ontzettend irritant. De Playstation 4 is met een vaste lijn verbonden met het internet, en dat was wel even een verschil. De app liep als een zonnetje. Op de tablet kost het soms wat moeite om de app op te starten, maar het beeld is prima.

De functie “automatisch afspelen” werkt nog niet, dus je moet zelf de volgende aflevering aanzetten.

Na het afspelen zet hij som ook niet de nieuwe aflevering klaar, dus je moet ook oppassen dat je niet dezelfde aflevering nog een keer aanzet.

Op zondagavond haperde bij ons het beeld ook via het vaste internet, wij dachten dat misschien heel Nederland aan het kijken was, maar het kan ook toeval zijn.

Nederlandse ondertitels zijn (nog) niet voor alles beschikbaar, Disney Channel series hebben bijvoorbeeld geen subs.

Van sommige series staan er hele seizoenen op, maar missen er enkele afleveringen. Zo kijken wij graag naar Agents of S.H.I.E.L.D., daar staan vijf seizoenen van op Disney+, maar bij het vijfde seizoen missen de eerste vijf afleveringen.

Screenshot 20190919 110243 - Eerste indruk | Disney+

Onze mening

De kinderen zijn helemaal blij, voor hun is het assortiment nu al bijna oneindig. Wij, de volwassenen, zijn ook al best tevreden. De verwachting is, dat de foutjes er heel snel uitgehaald zullen worden, en dat er vanaf 12 november een heleboel leuke, maar ook nieuwe content bij gaat komen. En, anders dan bij Netflix, verwacht ik dat de content online blijft, er is geen gezeur over rechten en licenties die kunnen verlopen, Disney is eigenaar van alle content op dit platform.

De afgelopen week keken we naar Mary Poppins Returns, The Game Plan (met Dwayne Johnson) en Dr. K’s Exotic Animal ER (over een dierenarts). De kinderen vermaakten zich met onder andere Elena van Avalor, heel veel Spider-Man animatie (die staan er namelijk wél op) en The Incredibles 2. We hebben ze ook laten kennismaken met Hannah Montana, ook dat was een succes.

Als leuke toevoeging kun je bij veel titels extra’s bekijken, zoals de trailer, maar ook verwijderde scènes en bloopers.

Kortom, wij vermaken ons nog wel even met al die “oude meuk”, zoals ik mensen al heb zien klagen online. Vergeet niet dat we het testpubliek zijn, en dat er momenteel nog geen nieuwe content online komt. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten! Ik denk dat wij binnenkort maar eens een Marvel marathon gaan doen.

Heb jij Disney+ al?

pinit fg en rect red 28 - Eerste indruk | Disney+

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: