Uitgelezen: deel 2

En hier volgt, zoals beloofd, het tweede deel van de boeken die ik heb uitgelezen vanaf april. Nog eens acht boeken, net als in het vorige deel, dat je hier terug kunt vinden. Als je nog leuke suggesties voor me hebt, dan hoor ik ze graag van je in de reacties, want ik ben natuurlijk nooit uitgelezen!

De Kostschool – Anton Beatrice DiSclafani

9200000011135671 - Uitgelezen: deel 2

368 pagina’s. In 1930 wordt Thea naar een kostschool voor meisjes gestuurd, nadat ze, naar eigen zeggen, haar familie heeft vernederd. Ik ben blijven lezen in de hoop dat er nog iets ging gebeuren, maar eigenlijk was het een behoorlijk saai verhaal over een meisje dat zichzelf ontdekt, maar dat behoorlijk egocentrisch bezig is. Het kostte me teveel moeite om me in te leven in de hoofdpersoon, daarnaast werd het verhaal nergens echt interessant. De vriendschappen die ze aanging op school werden niet uitgediept en Thea’s beweegredenen waren ook een raadsel.

Het dertiende ongeluk – James Patterson & Maxine Paetro

9200000030656030 - Uitgelezen: deel 2

336 pagina’s. De boeken in deze serie volgen een duidelijke formule, dus je weet van tevoren wat je kan verwachten. Lindsay Boxer en haar vriendinnen worden deze keer geconfronteerd met een moordenaar uit het recente verleden. Ze lijkt haar zinnen te hebben gezet op wraak, waarbij Lindsay het einddoel is. Het boek leest lekker snel weg, mede door de kort hoofdstukken. Ook al weet je dat het verhaal al behoorlijk uitgemolken is, je blijft toch verder lezen, zoals je hieronder kunt zien.

De veertiende leugen – James Patterson & Maxine Paetro

9200000046552454 - Uitgelezen: deel 2

320 pagina’s. Dit deel bevat drie verhaallijnen, waaronder een gemaskerde bende, die overvallen pleegt terwijl ze vermomd zijn als agenten, en een moordenaar die jaarlijks op dezelfde datum toeslaat. Sommige mensen storen zich aan de vele verhaallijnen, maar het is natuurlijk niet meer dan realistisch dat rechercheurs aan meer dan één zaak tegelijk werken, en dat sommige zaken gewoon niet worden opgelost. De rode draad in het verhaal is en blijft Lindsay die haar werk- en privéleven moet combineren en daarbij een heleboel ballen in de lucht moet houden.

Stillhouse Lake – Rachel Caine

9200000108382550 - Uitgelezen: deel 2

352 pagina’s. Dit boek las ik voor de Hebban leesclub en kreeg ik gratis thuisgestuurd. Mijn uitgebreide recensie kun je hier teruglezen. Een geweldig boek met een verfrissende blik op een bekend genre.

De vijftiende affaire – James Patterson & Maxine Paetro

9200000060895374 - Uitgelezen: deel 2

288 pagina’s. Een moord in een hotel is het begin van een heftige periode in Lindsay’s leven. Hoe verder ze komen met het onderzoek, hoe meer het erop lijkt dat haar man, Joe Molinari, er iets mee te maken heeft. Uitleggen kan hij het niet, want hij is compleet van de radar verdwenen. Als er ook nog een vliegtuig neerstort midden in San Francisco, weet Lindsay helemaal niet meer wat ze ervan moet denken. Gek genoeg wordt de cliffhanger uit het vorige boek afgedaan met een paar korte zinnetjes, heel jammer, daar hadden ze veel meer mee kunnen doen.

Obsidian – Jennifer Armentrout

9200000091494135 - Uitgelezen: deel 2

432 pagina’s. Naast het feit dat ik een beetje jeuk krijg van bad boys in boeken, is dit best een goed verhaal. Even voor de duidelijkheid, het is niet romantisch als een jongen je behandeld als oud vuil. Zo iemand is niet de moeite waard, nooit, ook al zijn de beweegredenen van Daemon Black enigszins te rechtvaardigen. Dit is het enige punt dat me echt stoort in het verhaal, dat vergeleken wordt met de Twilight serie. Compleet onterecht, want al zijn er een paar overeenkomsten, dit verhaal is veel origineler dan het uitgemolken vampiergebeuren. Ik zal niet verklappen waar het verhaal over gaat, maar Young Adult en Fantasy fans kunnen deze serie vast waarderen.

Kleine brandjes overal – Celeste Ng

9200000101843722 - Uitgelezen: deel 2

344 pagina’s. Eerlijkheid gebied me te vertellen dat ik maanden heb gedaan over dit boek. Recensies zijn vol lof en er wordt al een serie van gemaakt door Reese Witherspoon. Dat laatste snap ik wel, het verhaal leent zich heel goed voor een verfilmde vertelling, omdat het uit zoveel lagen en personages bestaat. Het begint allemaal als kunstenares Mia met haar tienerdochter in Shaker Heigts komen wonen, ze huurt een woning van de Richardsons, die vier kinderen hebben met ongeveer dezelfde leeftijd hebben als dochter Pearl. In het begin gebeurt er niet zoveel, maar een verjaardag van een geadopteerde baby is het begin van een domino-effect, waarbij alles invloed heeft op elkaar. Aan de ene kant snap ik waarom mensen er zo enthousiast over zijn, aan de andere kant kost het behoorlijk wat moeite om het verhaal door te komen en het boek uitgelezen te krijgen.

De zestiende verleiding – James Patterson & Maxine Paetro

9200000030337353 - Uitgelezen: deel 2

304 pagina’s. Lindsay krijgt te maken met een bommenlegger, die een aanslag pleegt waarbij vijfentwintig mensen om het leven komen en een heleboel mensen zwaargewond raken. Haar man, Joe, is er één van, hij ligt met zwaar hersenletsel in het ziekenhuis. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een moordenaar die zijn slachtoffers injecteert, waardoor het lijkt alsof ze sterven aan een hartaanval. Dit boek voelde afgeraffeld aan, omdat het in de laatste paar hoofdstukken te makkelijk wordt opgelost. Alle losse eindjes netjes verpakt, en dan, boem, einde verhaal. Tja, de serie wordt er niet echt beter op, gelukkig blijft het allemaal vermakelijk genoeg.

De tussenstand

Aantal boeken: 8
Aantal pagina’s: 2744

Dit jaar heb ik tot nu toe 34 boeken uitgelezen, en nog ruim drie maanden te gaan tot het jaar voorbij is, ben benieuwd hoeveel boeken ik nog ga lezen. In oktober is het de bedoeling dat ik de draad weer helemaal heb opgepakt, en kun je hier terecht voor een Uitgelezen in september.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen: deel 2

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: