Uitgelezen: deel 1

Maanden geleden schreef ik de laatste “Uitgelezen” en ik had eerlijk niet gedacht dat het zo lang zou duren voor ik weer toekwam aan mijn blog. Het voelt bijna alsof ik een kind heb verwaarloosd, hoog tijd dus om je te laten weten welke boeken ik de afgelopen maanden heb gelezen. Het waren er ietsje meer dan ik dacht, dus ik heb het opgesplitst in twee delen, deel 2 volgt aankomende woensdag.

De Royals: Verraad – Erin Watt

9200000079578768 - Uitgelezen: deel 1

352 pagina’s. Hoe het verder ging met Ella bij de Royals. Ik moet toegeven dat ik op dat moment echt iets luchtigs nodig had om te lezen, en dat het verhaal me eigenlijk helemaal niet zo ligt. Ik heb dit deel en het volgende vooral uitgelezen om erachter te komen hoe de ellende nou af zou lopen. Het is mij allemaal veel te dramatisch en te Amerikaans. Daarbij zijn de hoofdpersonen, op Ella na, gewoon niet sympathiek. Eigenlijk wil je dat meisje door elkaar schudden en haar betere keuzes laten maken.

De Royals: Geheimen – Erin Watt

9200000085931866 - Uitgelezen: deel 1

384 pagina’s. Niet het laatste deel in de serie, maar wel het laatste deel waarin Ella en Reed centraal staan. Niet helemaal mijn ding dus, maar een prima verhaal voor de liefhebbers van dit romantische genre voor tieners.

Schaduw – Lucinda Riley

9200000083130888 - Uitgelezen: deel 1

576 pagina’s. Het derde deel in de serie De Zeven Zussen. In dit boek draait het om Star, die eindelijk voor zichzelf kiest en zich losmaakt van haar zus Pearl. Ze ontdekt meer over haar herkomst, dit keer in Engeland. Prachtig verhaal, en een waardige opvolger. Het verhaal over haar voorgeschiedenis zorgt dat we onder andere kennismaken met Beatrix Potter, de bedenker van onder andere Pieter Konijn. De hoofdpersoon in dit stuk groeit op op het platteland van Engeland, maar wordt naar de grote stad gestuurd als haar ouders het landgoed niet langer kunnen onderhouden.

Parel – Lucinda Riley

9200000089454349 - Uitgelezen: deel 1

592 pagina’s. Toevallig kreeg ik deel vier redelijk snel te pakken, dus die las ik er behoorlijk snel achteraan. Om de één of andere reden vond ik dit deel wel interessant, maar iets zwakker dan de andere delen. Zus nummer vier, Cece vertrekt naar Australië, waar ze op zoek gaat naar haar verhaal, en naar zichzelf. Ze maakt echter eerst een tussenstop in Thailand, waar ze een mysterieuze man leert kennen, die behoorlijk wat geheimen blijkt te hebben. Het geschiedenisverhaal in dit deel gaat over een vrouw die aan het hoofd komt te staan van een Parelvisserij in Australië.

Voor wat hoort wat – Sophie Kinsella

9200000104821981 - Uitgelezen: deel 1

400 pagina’s. Fixie Farr lost alles op. En haar familie komt altijd eerst. Na het overlijden van haar vader runt ze samen met haar moeder hun familiezaak, een winkel waarin ze van alles en nog wat verkopen. Als haar moeder moet rusten vanwege haar gezondheid, komt de zaak op de schouders van Fixie en haar broer en zus te liggen, en dan beginnen de problemen pas echt, want Fixie kan niets uit handen geven, en ze wordt niet serieus genomen door haar familie. Fijn tussendoortje, maar ik ergerde me behoorlijk aan de hoofdpersoon. Dat is iets dat ik vaker heb met de boeken van Kinsella.

Maan – Lucinda Riley

9200000097032509 - Uitgelezen: deel 1

606 pagina’s. Deel vijf van De Zeven Zussen, waarin Tiggy een baan aanneemt in Schotland. Als het leven daar tegenzit en ze niet meer weet hoe ze verder moet, besluit ze af te reizen naar Spanje, waar ze is geboren, op zoek naar haar roots. Naast deel twee is dit momenteel mijn favoriete deel in de serie. Tiggy is een fijn karakter, ik voelde me gelijk betrokken en wilde dat het goed zou aflopen voor haar, ze komt heel sympathiek over. De rode draad in het verhaal, over de zeven zussen wordt helaas nog niet opgehelderd, ik denk dat we daarvoor moeten wachten op het allerlaatste deel. Gelukkig komt eerst nog het verhaal van Elektra, voor we met een laatste boek afscheid moeten nemen van deze serie.

De geur van groen – Pamela Sharon

9200000107966606 - Uitgelezen: deel 1

208 pagina’s. Raaf is een zestienjarig meisje dat op bijna alle vlakken heel normaal is. Het enige dat anders is, is dat ze blind is. Haar beste vriendin is May-Lin, die haar precies vertelt hoe dingen eruitzien, ze doet dat door middel van kleuren. Maar dat gebeurt er iets tragisch en wordt Raafs wereld een poosje helemaal zwart. Ze zal moeten leren om de kleuren van het leven opnieuw te ontdekken. Goed verhaal, waarbij de hoofdpersoon niet wordt neergezet als iemand met een handicap, maar als iemand die de wereld gewoon anders ervaart. De onderwerpen die besproken worden zijn soms wat zwaar voor de doelgroep, maar ik denk dat dat juist een goede keuze is, omdat we te vaak jongeren proberen af te schermen van de moeilijke onderwerpen, terwijl er toch wel behoefte aan is om dit soort zaken bespreekbaar te maken.

Jane Eyre – Charlotte Brontë

9200000081142442 - Uitgelezen: deel 1

621 pagina’s. Niet voor niets een klassieker. Brontë vertelt het verhaal van Jane Eyre, van jong meisje tot jonge vrouw. Jane groeit op bij familie, omdat haar ouders zijn overleden toen ze baby was. Haar oom komt te overlijden en haar tante, die haar nooit in huis wilde hebben, plaatst haar zonder pardon in een tehuis. Daar leeft ze onder erbarmelijke omstandigheden, maar weet ze toch op te groeien tot een sterke vrouw. Jane krijgt een baan als gouvernante, maar wordt dan verliefd op haar baas. Er valt nog zo veel meer te vertellen over dit prachtige boek, maar ik raad je aan om het echt eens zelf te gaan lezen. Ik denk niet dat het een teleurstelling zal worden.

De tussenstand

Aantal boeken: 8
Aantal pagina’s: 3739

Daar waar ik eerst goed op weg was om mijn doel van honderd boeken te halen, is nu duidelijk geworden dat dat dit jaar niet meer gaat lukken. Jammer, maar we stellen gewoon de verwachtingen bij. Ik blijf zo veel mogelijk lezen, waarbij ik hopelijk prachtige verhalen tegen ga komen. En we zien wel waar het schip strandt. Zie ik je woensdag weer voor Uitgelezen deel 2?

Uitgelezen in Maart 2019

Welk boek heb jij onlangs uitgelezen? Was het een aanrader? Laat het me weten!

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen: deel 1

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: