Gilmore Girls Reading Challenge

gilmore girls book club - Gilmore Girls Reading Challenge

Een poosje geleden kwam ik hem al eens tegen op het internet, maar toen liet ik hem links liggen. Nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging, en de Gilmore Girls Reading Challenge leek me wel wat. Er staat geen tijd voor deze belachelijk lange lijst met boeken, en laat ik mezelf nu net even geen tijdsdruk op willen leggen.

De lijst bestaat uit 339(!) boeken die Rory Gilmore heeft gelezen in de zeven seizoenen dat de serie liep. A Year in the Life is hier dus niet in meegenomen. Iemand is heel erg druk geweest met het samenstellen van de lijst, die ik hier heb overgenomen. Voor wie niet op de hoogte is, Gilmore Girls is een komische dramaserie die draait om moeder en dochter Lorelai en Rory Gilmore. Rory is een studiebol, die in bijna iedere scene wel een boek vasthoudt of over een boek praat. De serie is te zien op Netflix.

Toen ik de lijst doornam, kwam ik er achter dat ik pas negen boeken van de lijst heb gelezen. Die streep ik natuurlijk wel meteen weg, dus ik heb er nog 330 te gaan. Mijn plan is, om op mijn gemak, één voor één de boeken te gaan lezen. Ik maak mijn keuze voor het volgende boek willekeurig, met een randomizer, of waar ik toevallig net zin in heb. Daar waar mogelijk lees ik waarschijnlijk in het Nederlands, omdat dat net een tikje sneller gaat.

Op dit moment staat bijvoorbeeld Mrs. Dalloway van Virginia Woolf toch al op de planning, dus dat is voor nu mijn eerste keuze. De Gilmore Girls Reading Challenge is dusdanig lang, dat ik zeker niet ieder boek individueel ga bespreken, maar ik zal je wel regelmatig even op de hoogte houden van mijn vooruitgang.

Had jij al van deze Challenge gehoord?

pinit fg en rect red 28 - Gilmore Girls Reading Challenge

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: