Nu aan het lezen, oktober 2019

Ik heb al eens eerder verteld dat ik bijna nooit maar één boek tegelijk lees. Het zijn er meestal een stuk of vijf. De laatste periode begon ik steeds aan nieuwe boeken, en bleven een paar oude boeken ongelezen op mijn lijstje staan. Vorige week heb ik besloten om mijn huidige leeslijst eerst helemaal op te schonen, voor ik in een nieuw boek mag beginnen. Er zijn nog drie boeken over, die ik aan het einde van de week uit moet hebben van mezelf.

De boeken die ik nu aan het lezen ben, staan nog op mijn lijst omdat ik me niet kon concentreren, of omdat ik er nog maar net in ben begonnen.

Los van dit alles heb ik ook een andere knoop doorgehakt. Aan het begin van het jaar gaf ik aan dat ik in 2019 100 boeken wilde lezen. Door alle persoonlijke (gezondheids)problemen van de afgelopen maanden gaat dit absoluut niet meer lukken. Daarom heb ik mijn doel bijgesteld naar 50 boeken. Dit moet geen probleem zijn, ik heb er al ruim 40 gelezen, maar ik wilde de lat niet te hoog leggen. De komende week hoop ik de volgende drie boeken toe te voegen aan mijn lijst van uitgelezen boeken.

Bitten – Kelley Armstrong, 436 pagina’s

1001004007626871 - Nu aan het lezen, oktober 2019

Dit is een reread. Een aantal jaar geleden heb ik de hele serie al een keer gelezen. The Women of the Otherworld is een geweldig epos over een groepje sterke vrouwen die het einde van de wereld moeten voorkomen. Het begint allemaal met Elena Michaels, de enige vrouwelijke weerwolf. Het boek Bitten beschrijft een wereld waarin weerwolven bestaan. Elena is lid van de Pack, een groepje weerwolven die er alles aan doen om hun bestaan geheim te houden, door bijvoorbeeld geen mensen te vermoorden. Daarnaast zijn er de Mutts, weerwolven die minder last hebben van hun geweten, en doen wat hun instinct ze opdraagt. Dit boek is een prachtig begin van een wereld waarin later ook heksen zullen voorkomen. Ik herlees niet meer zo vaak boeken, omdat er zoveel moois te vinden is, maar ik had echt weer even zin om terug te gaan naar The Otherworld. Er is een serie gemaakt, die losjes is gebaseerd op dit boek, Bitten, te vinden op Netflix. Ik vond het een heel slap aftreksel, met een compleet verkeerde cast, maar misschien kun je daar doorheen kijken als je het ziet als twee losstaande verhalen.

Slayer – Kiersten White, 404 pagina’s

9200000095129447 - Nu aan het lezen, oktober 2019

Dit verhaal gaat verder waar Buffy the Vampire Slayer ophield. Ik was erin begonnen, maar moest even ophouden, omdat lezen in het Engels even echt niet meer ging. Ik wissel nu af tussen het fysieke boek en de audiovariant, omdat ik soms nog wat moeite heb me te concentreren. Nina is samen met haar tweelingzus Artemis opgegroeid bij de Watchers. Haar hele leven staat in het teken van studeren om klaargestoomd te worden voor het leven als Watcher. De Watchers is een groep die toezicht houdt op de wereld van demonen, maar ze begeleiden ook de Slayers. Nina’s leven verandert drastisch als blijkt dat zij de nieuwste Slayer is. Het helpt als je de serie hebt gezien, maar op zich is het boek ook goed te lezen als je niet bekend bent met de Buffyverse. Je krijgt af en toe wat nuttige achtergrondinformatie, over Buffy en Giles, maar ook hoe deze wereld precies in elkaar zit. Het is grappig om de wereld nu eens te zien vanuit het oogpunt van een Watcher. Ik ben ongeveer halverwege, en het boek leest fijn, maar is wel een tikje voorspelbaar. Daar kan ik prima mee leven, omdat het gewoon weer heel fijn is om een bezoek te brengen aan de Buffyverse.

Heir of Fire – Sarah J. Maas, 565 pagina’s

9200000010144297 - Nu aan het lezen, oktober 2019

Ik ben al twee keer opnieuw begonnen in dit derde deel van de Throne of Glass serie. Niet omdat het niet goed is, maar omdat ik er elke keer te lang tussen liet en de draad kwijtraakte. Celaena is verscheept naar de andere kant van de wereld om een opdracht uit te voeren voor de koning. Een opdracht die haar niet lekker zit, en waar ze een oplossing voor zal moeten vinden. Ze vindt anderen van haar ‘soort’ en begint aan een nieuwe periode van training en geweld. Nu ik de slag weer een beetje te pakken heb, heb ik steeds meer zin om verder te gaan in dit boek. Deze week trek ik er een paar ochtenden voor uit, en ik hoop een heel eind te komen.

En dan?

Deze drie boeken moet ik dus uiterlijk 20 oktober uitgelezen hebben, zodat ik verder kan met de stapel boeken waaraan ik heel graag wil beginnen. Een kleine greep uit dat lijstje:

  • Frost Burned – Patricia Briggs
  • The Grapes of Wrath – John Steinbeck
  • The Selection – Kiera Cass
  • Shadow and Bone – Leigh Bardugo

Zoveel boeken, zo weinig tijd. Zoals je kan zien, heb ik mezelf ondergedompeld in het fantasy genre. Welke boeken kan jij me aanraden? En welk boek ben jij nu aan het lezen?

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Nu aan het lezen, oktober 2019

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: