Uitgelezen September/Oktober 2019

Het is alweer half oktober, bijna Halloween, en de herfst is nu duidelijk begonnen. Ik lijk weer een beetje tot rust te komen, en heb daardoor veel tijd om te lezen. In de periode dat het echt slecht ging, lukte lezen ook niet. Ik ben nog onderweg naar beter worden, maar boeken blijken een goede vorm van therapie te zijn. In eerste instantie wilde ik pas in november een update plaatsen, maar ik heb al te veel boeken uitgelezen om daar één bericht van te kunnen maken. De belangrijkste verklaring dat ik in zo’n rap tempo door boeken heenga, is dat ik een proefabonnement heb genomen op Scribd. Ik heb nu ook luisterboeken ontdekt, en ik vind dat die gewoon meetellen voor de leeslijst.

Moon Called (Mercedes Thompson 1) – Patricia Briggs

1001004002661948 - Uitgelezen September/Oktober 2019

363 pagina’s. Mercedes Thompson is een automonteur, en ze kan veranderen in een Coyote. Haar buurman is een weerwolf, haar beste vrienden een vampier en een fae. Haar hele leven probeert ze om uit de problemen te blijven, maar als ze een jonge weerwolf wil helpen die plotseling in haar garage verschijnt, is haar rustige bestaan voorbij. Ik vond dit boek zo goed, dat ik gelijk de hele serie heb besteld, een deel staat al in de kast, een deel is nog onderweg of zelfs nog in de maak. Laat je overigens niet afleiden door de cover, deze zegt helemaal niets over de inhoud en past compleet niet bij het verhaal. Ik heb deze en de boeken die volgen in één adem uitgelezen.

Blood Bound (Mercedes Thompson 2) – Patricia Briggs

9200000033904830 - Uitgelezen September/Oktober 2019

292 pagina’s. In dit tweede deel helpt Mercy haar vampiervriend Stefan, waarbij ze in aanraking komen met een door een demon bezeten vampier. Dit monster laat een spoor van vernielingen en lichamen achter en Mercy moet hem opsporen, voor zijzelf of haar vrienden het volgende slachtoffer worden.

Iron Kissed (Mercedes Thompson 3) – Patricia Briggs

1001004005854930 - Uitgelezen September/Oktober 2019

368 pagina’s. Zee, Mercy’s vroegere baas en goede vriend, wordt verdacht van moord. De fae vinden het prima om Zea op te offeren, ondanks zijn onschuld. Mercy gaat op zoek naar de dader, en maakt daarbij een paar nieuwe, machtige vijanden.

Bone Crossed (Mercedes Thompson 4) – Patricia Briggs

1001004007798266 - Uitgelezen September/Oktober 2019

300 pagina’s. De koningin van de vampieren, Marsilia, is van plan om een einde te maken aan Mercy. Door haar band met de weerwolven is ze geen gemakkelijk doelwit, waardoor Marsilia het heeft gemunt op haar vrienden.

Cry Wolf – Patricia Briggs

9200000033581980 - Uitgelezen September/Oktober 2019

294 pagina’s. Ik maakte een klein uitstapje naar de spin off-serie van Mercy Thompson, die zich afspeelt in hetzelfde universum. Anna is een jonge weerwolf, die verliefd wordt op Charles, een stokoude weerwolf, de zoon van de opperweerwolf Bran. Anna blijkt een Omega te zijn, een bijzonder soort wolf die invloed heeft op de gemoedstoestand van andere wolven. Nadat ik het boek had uitgelezen, viel het me op dat het me eigenlijk niet zo boeide als de Mercy-serie, ik ben dus ook niet verder gegaan met deze serie.

Silver Borne (Mercedes Thompson 5) – Patricia Briggs

9200000032382576 - Uitgelezen September/Oktober 2019

342 pagina’s. Mercy probeert een geleend boek terug te brengen naar de eigenaar, maar die is spoorloos verdwenen. De fae blijken op zoek te zijn naar het boek en Mercy probeert het uit kwaadwillende handen te houden, waarbij ze wordt geholpen door Sam, een weerwolf die zo zijn eigen problemen heeft.

River Marked (Mercedes Thompson 6) – Patricia Briggs

1001004011525480 - Uitgelezen September/Oktober 2019

326 pagina’s. Mercy probeert te genieten van een welverdiende vakantie. De rivier waar ze bij kampeert is overgenomen door een wezen dat in korte tijd veel slachtoffers maakt. Ze krijgt hulp uit onverwachte hoek, van een indianenstam uit de buurt, waarmee ze veel gemeen blijkt te hebben.

Breathe – Abbi Glines

9200000057421961 - Uitgelezen September/Oktober 2019

164 pagina’s. Ik was een tijdje geleden in dit boek begonnen, met het idee dat ik toe was aan een luchtig tussendoortje. Dit blijkt nogmaals niet echt mijn genre te zijn… Sadie neemt in haar vakantie het baantje van haar zwangere, alleenstaande moeder over. Ze blijkt hulp in de huishouding te zijn van popsensatie Jax. Drie keer raden waar dit naartoe gaat.

No Exit – Taylor Adams

9200000093245613 - Uitgelezen September/Oktober 2019

278 pagina’s. Wat beloofde een spannende thriller te worden, bleek een aaneenschakeling van ergernissen te worden. Ik heb het boek uiteindelijk 3 sterren gegeven, omdat ik nieuwsgierig genoeg was naar de afloop, maar het was een worsteling. Darby is onderweg van de universiteit naar haar stervende moeder. In Colorado komt te vast te zitten in een sneeuwstorm. Ze moet wachten tot ze verder kan bij een rustplek, waar nog vier anderen zijn. Op de parkeerplaats ziet ze een busje, waar tot haar schrik een jong meisje in zit opgesloten. Wat volgt, is een berg aan stommiteiten van een hoofdpersoon die zogenaamd een vervolgopleiding toe, maar ergerlijk dom handelt. Ik heb hem met moeite uitgelezen.

Mrs. Dalloway – Virginia Woolf

1001004001092044 - Uitgelezen September/Oktober 2019

194 pagina’s. We volgen Clarissa Dalloway op de dag dat ze haar feest geeft. Eén van de redenen dat ik dit boek las, was omdat het op de lijst stond voor de Gilmore Girls Reading Challenge. Virginia Woolf is een belangrijk auteur geweest in het modernisme. Door haar manier van schrijven, is er een hele nieuwe stroming ontstaan in de literatuur. Het draait vooral om de innerlijke monoloog, waardoor je soms complete bladzijdes hebt zonder interpunctie. Ik ben begonnen in het fysieke boek, maar ben uiteindelijk overgestapt naar het audioboek, omdat ik steeds de draad kwijtraakte. Ik snap waarom dit boek belangrijk is geweest, en waarom Virginia Woolf zo’n grote naam is geworden, maar ik denk ook dat een boek als dit geen groot succes zou worden, als het nu zou worden uitgebracht.

Tussenstand

De afgelopen periode heb ik dus 10 boeken gelezen, met samen 2921 pagina’s. Ik kan vooral niet wachten om te beginnen met de volgende Mercedes Thompson. Die serie heeft me echt weer aan het lezen geholpen. Alle boeken in die serie heb ik besteld bij Book Depository. Het vorige artikel met de boeken die ik heb uitgelezen kun je hier vinden.

Dit artikel bevat affiliate links.

pinit fg en rect red 28 - Uitgelezen September/Oktober 2019

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: