Leesvoornemens 2020

freestocks org OfaDD5o8hpk unsplash kopie scaled - Leesvoornemens 2020

Wat een prachtig getal, 2020, echt een jaar om doelen te bereiken. Vorig jaar was ik iets te fanatiek en optimistisch, ik had bedacht dat ik best 100 boeken kon lezen. Dat is me helaas niet gelukt, af en toe moet er ook gewoon een gezin gerund worden. Ik heb het flink naar beneden moeten bijstellen, en dat gaat me dus niet nog een keer gebeuren.

Mijn leesvoornemens voor 2020

Voor komend jaar ben ik iets voorzichtiger. Terwijl ik dit schrijf, weet ik nog niet precies waar ik ga eindigen in 2019, de teller staat op dit moment op 62, en december is geen topmaand voor mij. Voor 2020 is mijn doel voorlopig 50 boeken. Voor sommigen lijkt dat veel, voor anderen misschien weer weinig, maar voor mij is het een niet onbereikbaar streefdoel.

Ik zou dus iets meer dan 4 boeken per maand moeten lezen/luisteren. Moet kunnen, toch? Waar ik de vorige jaren gewoon een boek pakte waar ik zin in had, wil ik nu ietsje meer structuur aanbrengen. Dat maakt het ook makkelijker om aan het einde van het jaar de boel te evalueren.

Regel 1

Ik wil 12 boeken lezen van de Gilmore Girls Reading Challenge, dat komt dus neer op één per maand. Is haalbaar, al zitten er best moeilijke boeken tussen.

Regel 2

Ik wil de “Throne of Glass” serie uitlezen. Daarvan moet ik er nog vier, dus dat moet lukken. Dit is zo’n serie waarbij ik lang wacht met verder lezen, omdat ik in een gat val als het voorbij is. Ik wil er zo lang mogelijk van genieten, dus de boeken staan vooral mooi te wezen in de kast.

Regel 3

Ik wil in ieder geval tien “Nancy Drew” boeken lezen. Gewoon, om me eraan te herinneren dat lezen ook lekker luchtig en makkelijk mag zijn. Het zijn geen sterke verhalen, maar ze geven me een stukje nostalgie. Het brengt me terug naar mijn jeugd (zei oma).

Regel 4

Ik wil veel leeskilometers maken, dus ik ga voor 15.000 pagina’s. Dat komt neer op 300 pagina’s per boek als ik er vijftig lees. De teller voor 2019 staat op meer dan 20.000 bladzijdes en ik zag op Goodreads dat ik in 2018 ruim 28.000 pagina’s heb gelezen. Deze zou dus haalbaar moeten zijn.

Regel 5

Ik wil de TBR (To Be Read) plank in mijn boekenkast uitlezen. Op dit moment staan er een stuk of tien boeken in de kast die ik nog niet gelezen heb. Een paar kocht ik op een boekenmarkt, de rest komt van Blind Date With A Book. Dat laatste concept leg ik later nog wel eens uit. Deze boeken staan geduldig te wachten om gelezen te worden, en 2020 wordt het jaar!

Laat me vooral weten wat jouw voornemens zijn voor 2020, en welke doelen je voor jezelf hebt gesteld!

Mijn Goodreads Overzicht 2018
Mijn Goodreads Overzicht 2019
Mijn leesgewoontes

pinit fg en rect red 28 - Leesvoornemens 2020

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: