Virgin River: Boek vs. Serie

Een aantal jaar geleden las ik ‘Thuis in Virgin River’, het eerste deel van een langlopende serie boeken geschreven door Robyn Carr. Het was een heerlijk ontspannen ervaring, en ik heb daarna nog meerdere boeken uit de serie gelezen. In november kwam ik erachter dat Netflix bezig was met het produceren van een serie gebaseerd op de boeken. Gelukkig hoefde ik niet lang te wachten, en kon ik in december al gaan kijken.

Ik ga het hier niet lopen zeuren dat het boek beter is dan de serie, of andersom, ik wil je wel vertellen waarom je de serie zou moeten kijken en de boeken moet lezen.

Virgin River – de serie

Verpleegkundige/verloskundige Melinda Monroe verhuisd vanuit Los Angeles naar Virgin River om opnieuw te beginnen na een traumatische gebeurtenis. Ze neemt een baan als ondersteuner voor de plaatselijke huisarts, waarbij ze mag wonen in een idyllische blokhut. Bij aankomst blijkt de woning zwaar in verval te zijn, en de dokter zit ook niet op hulp te wachten. Hieronder kun je de trailer bekijken.

Virgin River is een romantische serie die lekker rustig voortkabbelt. De hoofdpersonen hebben allemaal hun eigen trauma te verwerken, en de serie neemt uitgebreid de tijd om dat te doen. Daarnaast krijg je prachtige beelden te zien van de indrukwekkende natuur in Noord-Californië. Vanaf de eerste aflevering is duidelijk waar ze heen willen met het verhaal, de vraag is alleen hoe ze daar gaan komen.

Het beroep van Mel zorgt ervoor dat je er af en toe een medische zaak of een zwangere vrouw voorbijkomt, Jack’s bar laat je kennismaken met toevallige voorbijgangers en wat spannendere verhalen.

Het tempo ligt lekker laag, het is een ideale serie om te kijken vanonder een dekentje op de bank, met een kop thee en reep chocola. Hou ook de tissues maar binnen handbereik, die kon je ook nog weleens nodig hebben.

Seizoen 1 van Virgin River is nu te zien op Netflix, en een tweede seizoen is al in de maak.

Virgin River – de boeken

9200000033559375 - Virgin River: Boek vs. Serie

Naar aanleiding van de komst van de serie, ben ik de boeken ook maar weer gaan herlezen. Het eerste deel, Thuis in Virgin River, begint vrijwel hetzelfde als de serie, maar dan houdt het ook meteen weer op.

Ja, de hoofdpersonen hebben een traumatisch verleden, maar het zit allemaal net even anders in elkaar. Bepaalde personages uit de serie komen in dit eerste boek nog niet voor, maar duiken later nog op.

In het boek besluit Mel na één nacht in de horrorhut weer te vertrekken, maar blijft toch plakken nadat ze samen met Jack een baby vindt voor de deur van de dokterspraktijk. Je maakt kennis met verschillende bewoners uit het dorpje, maar ook met de artsen en verpleegkundigen uit de omgeving. Het verhaal heeft lekker veel vaart, en leest daardoor fijn weg. Als je het boek uit hebt, hou je er in ieder geval een goed gevoel aan over.

Verschillen

De grote lijnen zijn redelijk hetzelfde, maar ik snap dat ze tijdens het maken van de serie bepaalde keuzes hebben gemaakt. Om het verhaal vloeiender te laten verlopen, hebben ze bijvoorbeeld Paige nu al in de serie gestopt, terwijl zij pas in het tweede boek voorkomt.

Je doet er waarschijnlijk wijs aan om niet te veel te gaan vergelijken, maar zowel de serie als het boek in hun eigen waarde te zien. Het is leuk, vind ik dan, om karakters op televisie tot leven te zien komen, die ik al die tijd in boeken heb gevolgd. Beide doen het in ieder geval goed als ontspanning.

Probeer vooral de serie eens, of zoek het boek op, en droom lekker weg.

pinit fg en rect red 28 - Virgin River: Boek vs. Serie

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: