Het Corona Dagboek #1

zoran borojevic 6qThS1x6P6A unsplash scaled - Het Corona Dagboek #1

Opeens zit je met zijn allen thuis, de kinderen gaan niet meer naar school en manlief werkt ook zoveel mogelijk vanuit huis. Hoe pak je dat aan, zonder uiteindelijk knettergek te worden? Nee, echt, als je het weet, vertel het me dan, want ik heb hier nog geen antwoord op. Wij gaan in ieder geval zo weinig mogelijk de deur uit, en ik ga proberen om een Corona dagboek bij te houden van onze bezigheden.

Zondag 15 maart

Er wordt een persconferentie aangekondigd die te maken zou hebben met de scholen. Zouden ze dan toch het eerdere besluit bijstellen? Wij hadden zelf al besloten om de kinderen thuis te houden, maar waren wel bang dat de kinderen een achterstand zouden oplopen. En jawel, ook de scholen gaan dicht. Er vliegt van alles door mijn hoofd, opluchting, angst, verdriet, paniek, zorgen. Ik ben niet zo bang om ziek te worden, en de kinderen schijnen ook niet in een risicogroep te vallen, maar ik ben wel doodsbenauwd om bijvoorbeeld mijn ouders te besmetten, of andere mensen met een lage weerstand. Gelukkig kunnen we nu zoveel mogelijk contact met anderen vermijden.

Dan ziet mijn oudste van negen beelden voorbijkomen van lege schappen in de supermarkt. Hij begint te huilen en hij zegt bang te zijn dat we straks niets meer te eten hebben. We vertellen hem dat er genoeg is voor iedereen, en dat wij gewoon op maandag ome Appie langs laten komen met de boodschappen. En dat wij dus niet idioot gaan lopen hamsteren.

Maandag 16 maart

Daar zitten we dan, met z’n drieën op de bank, mijn man zit op zolder te werken. Het is nog even afwachten hoe het onderwijs op afstand vorm zal gaan krijgen, dus voor nu laat ik de kinderen nog een beetje aanrommelen. De oudste (D) zit in groep 5, dus die laat ik wat meer lezen en de tafels oefenen. De jongste (O) zit nog maar in groep 1, dus die mag vooral veel spelen, waarbij ik af en toe een paar vragen stel.

D. en O. helpen me met het dweilen van de kamer. D. houdt de kabel van de stoomreiniger voor me vast, heel handig, want normaal zwiep ik van alles op de grond. O. zorgt ervoor dat ik geen enkel plekje oversla. En als papa even naar beneden komt om wat te drinken, wordt hij met luid geroep gewaarschuwd dat hij vooral niet over de vloer mag lopen, want dan wordt alles meteen weer vies!

Klik hier voor actuele informatie over het Coronavirus.

Mijn vorige artikel staat hier!

pinit fg en rect red 28 - Het Corona Dagboek #1

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: