Het Corona Dagboek #2

Tijd voor het tweede deel van ons Corona Dagboek! We vermaken ons nog prima, we zijn vooral druk met werk en school. De verveling slaat nog niet toe, samen kunnen we dit!

20200316 141940 scaled - Het Corona Dagboek #2
Beetje puzzelen…

Dinsdag 17 maart

We hebben te horen gekregen dat we morgen een lespakket kunnen ophalen voor de kinderen voor de komende week. Inmiddels ben ik zelf al bezig geweest en heb ze allebei aan het werk gezet. D. werkt goed mee, we merken ook dat hij alles al heel goed meekrijgt. Hij maakt zich ook behoorlijk zorgen. We praten met hem en proberen hem, daar waar we dat kunnen, gerust te stellen.

20200318 123617 scaled - Het Corona Dagboek #2
Met O. croissantjes bakken

Woensdag 18 maart

Man heeft de lespakketten opgehaald en is maar meteen even langs de supermarkt gegaan voor een paar kleine boodschappen. Daar waren de schappen gelukkig weer iets beter gevuld. Ik snap echt de neiging die mensen hebben om te hamsteren, ik moet mezelf ook een beetje in bedwang houden. MAAR, er is echt genoeg voor iedereen, als we gewoon normaal doen. Daarnaast jagen we ook de prijzen lekker omhoog, waardoor de boodschappen ook nog eens duurder worden. Doe het nou gewoon niet!

Na het eten hebben we de kinderen nog even buiten laten rennen, zodat ze toch nog even wat energie kwijt konden.

20200318 123638 scaled - Het Corona Dagboek #2
D. hard aan het werk, helemaal in zijn eigen wereld

Donderdag 19 maart

D. lijkt een beetje in een ritme te komen. Ik heb echt bewondering voor zijn inzet, hij werkt heel hard voor school en klaagt totaal niet. O. heeft wat meer moeite met de situatie. Hij is pas 5 en hij snapt gewoonweg niet waarom we zoveel mogelijk binnen blijven. Schoolwerk wil hij helemaal niets van weten, het is toch gewoon vakantie? Ik ga het gevecht niet direct aan, maar ik probeer hem af en toe te verleiden om spelletje te doen, en zo komen we toch nog een bladzijde verder.

20200319 093852 scaled - Het Corona Dagboek #2
Het huiswerk houdt nooit meer op!

Mijn man zie ik voor mijn gevoel nog minder dan normaal, hij is docent, en het grootste deel van de dag zit hij op zolder les te geven. Als er even geen les is, zit hij zich voor te bereiden, mails af te handelen of telefoontjes te plegen. Op werkdagen is de bovenverdieping nu even verboden terrein voor de kinderen, dus die doen alles in de woonkamer.

20200319 134816 scaled - Het Corona Dagboek #2
Mijn huidige boek

Vandaag kon ik eindelijk de rust vinden om een beetje te lezen. Ik merk dat de hele situatie veel van vraagt, waardoor mijn hoofd erg snel vol zit. Dan is er even geen plek voor iets anders.

Corona Dagboek #1

pinit fg en rect red 28 - Het Corona Dagboek #2

Share:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Translate:

%d bloggers liken dit: